Китай представи своя петилетен план за изследване на космоса

Offnews Последна промяна на 01 февруари 2022 в 09:00 500 0

4UhFHl_0dzXcka400

В петилетния план подробно са описани амбициозните цели на Китай за изграждането на космическата инфраструктура и развитието на новото поколение космически кораби, както товарни, така и пътнически. Освен това много внимание се отделя на възможността за изпращане на тайконавти на Луната през следващите пет години.

Изследването на Луната ще продължи през следващите пет години. КНР планира да изпрати два нови робота на Луната, които ще изследват полюсите на естествения спътник на Земята, където учените считат, че има воден лед. Единият от тях трябва да върне върне проби от този лед на Земята, а вторият ще проведе анализи в зоните на постоянна сянка. Има и планове за международно сътрудничество за изграждане на изследователска станция на Луната, съобщава The Verge.

Освен това Китай възнамерява да изпрати сонди до близките до Земята астероиди, както и да проучи възможността за полети до Юпитер и Марс. Петилетният план предвижда от Червената планета китайските безпилотни кораби да доставят на Земята проби от почвата на Марс.

И още, Китай възнамерява да продължи изграждането на своята орбитална станция, изцяло да обнови своите сателитни технологии, да създаде нови ракетни двигатели и ракети и космически кораби за многократно използване, каквито създава космическата компания на Илън Мъск SpaceX.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !