Илон Мъск вече е най-богатият човек на планетата

Offnews Последна промяна на 08 януари 2021 в 10:40 7196 0

mysk

Изпълнителният директор на Tesla и Space X Илон Мъск стана най-богатият човек в света, изпреварвайки Джеф Безос. С последното покачване на акциите на Tesla състоянието на Мъск се оценява на 188.5 млрд. щ долара, а това е с 1.5 млрд. щ. долара повече, отколкото на изпълнителния директор на "Amazon".

Основната причина за възхода на милиардера беше бързото нарастване на капитализацията на Tesla. През януари 2020 г. тя беше под 100 млрд. щ. долара, а година по-късно се оценява на около 750 млрд.

Илон Мъск стартира 2020 г. с богатство на стойност около 27 млрд. щ. долара и едва влизаше в топ 50 на най-богатите хора в света. Само в рамките на последните 12 месеца предприемачът е спечелил повече от цялото богатство (в размер на около 132 млрд. щ. долара) на бившия собственик на Microsoft Бил Гейтс.

Компанията Теsla е основана от Мъск през 2003 година. Първоначално тя се специализира в производството на електромобили, но по-късно се включва в създаването на енергийни системи. От вчера стойността на Теsla е по-висока от тази на Ford, Toyota, Honda, Fiat Chrysler, General Motors и Volkswagen взети заедно.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !