Илън Мъск заяви, че кризата с раждаемостта може да доведе до краха на цивилизацията

Offnews Последна промяна на 08 декември 2021 в 15:58 225 0

elon-musk-son-comp-1-1

Илън Мъск е загрижен от бързия спад в раждаемостта в целия свят и дори счита този проблем за една от най-сериозните опасности за човешката цивилизация. По този начин той коментира бързо растящия брой на хората, които отказват да имат повече деца и изобщо деца заради климатични или социално-икономически причини. Генералният директор на Tesla и SpaceX допълни, че неговите компании вече се подготвят за идването на тези времена. Недостигът на работна сила ще бъде нивелиран с помощта на робота-андроид Tesla Bot с мощен изкуствен интелект, който скоро ще бъде готов.

"Хората са твърде малко" - каза ръководителят на SpaceX и Tesla по време на конференцията на Wall Street Journal. "Ще повторя и потретя: хората са твърде малко. Има твърде много така наречени хубави и умни личности, които са на мнение, че нашият свят има опасност да бъде пренаселен и че човешката популация е излязла извън контрол. Според мен всичко е точно обратното: ако хората нямат повече деца, цивилизацията ще рухне. Помнете ми думите".

И наистина, резултатите от абсолютно всички социологически изследвания и данните на Google показват, че климатичните промени както пряко, така и косвено, ускоряват намаляването на раждаемостта, съобщи CNBC. Статистиките показват, че в САЩ броят на новородените сериозно е спаднал след деветте месеца аномално високи температури, а замърсяването на въздуха увеличава с 20% вероятността от безплодие.

На въпроса дали това е причината той самият да има шест деца Илън Мъск отговори, че просто се опитва да даде пример и че всеки трябва да върши това, в което вярва.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !