Илън Мъск заяви, че до 2024 година SpaceX може да осигури кацането на астронавти на Луната

Offnews Последна промяна на 25 април 2021 в 11:37 5593 0

SpaceX could land astronauts on the moon in 2024, Elon Musk says

Генералният директор на SpaceX Илън Мъск е на мнение, че обявената от НАСА цел за кацане на човек на Луната през 2024 година е напълно осъществима. Той добави, че това е един много оптимистичен срок.

През 2019 година администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп постави пред НАСА задача в рамките на мисията Artemis, до 2024 година да бъде осъществено кацането на пилотиран космически кораб на повърхността на Луната. Редица космически експерти счетоха тази цел за прекалено амбициозна, а и сега не е известно дали при администрацията на Джо Байдън тези срокове ще бъдат спазени.

Илън Мъск заяви, че тази цел е напълно осъществима, ако се използва космическата транспортна система Starship на неговата компания SpaceX. Да добавим, че в началото на тази седмица НАСА избра SpaceX за изпълнител, който да разработи и изгради модула за кацане на Луната, който бе предвиден да бъде направен в рамките на програмата Artemis.

"Аз съм мнение, че това може да стане. Считам, че през 2024 година можем да кацнем на Луната" - сподели Илън Мъск този петък по време на пресконференцията след успешното начало на мисията Crew-2, при която четирима астронавти бяха транспортирани до Международната космическа станция. Генералният директор на SpaceX добави, че неговият екип ще работи по такъв начин, че да изпреварва предварително съставените планове.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !