Hyundai може би ще партнира с Apple при електромобилите

Offnews Последна промяна на 09 януари 2021 в 15:16 7112 0

Hyundai

Представители на южнокорейския автомобилен гигант Hyundai за кратко разкриха, че компанията е в ранен етап на преговори с Apple за производство на нейните електромобили. Часове по-късно обаче от корпорацията се отрекоха от това, посочвайки неопределено, че провеждат разговори с голям брой потенциални партньори.

Въпреки това първоначалната информация може и да е вярна, имайки предвид, че по традиция важни новини за Apple често се появяват неофициално в подобен "инсайдърски" стил - чрез непотвърдени съобщения от партньори или "разкрития" от блогъри. Компанията е известна със своята тайнственост при анонсиране на нови продукти, но мнозина смятат, че понякога именно тя е в основата на "инсайдърската" информация.

Непосредствено след новината цената на акциите на Hyundai скочи с 20%. В изявлението на компанията се посочваше, че "Apple и Hyundai са в процес на дискусии, но те са в ранна фаза и все още нищо не е решено". По-късно обаче информацията беше ревизирана.

Самата Apple отдавна е обект на спекулации, че работи по електрическа автономна кола. За сега обаче няма официална информация от компанията. Въпреки това припомняме, че през миналия месец медии разкриха, че проектът вече е в напреднал етап и се очаква първият модел на компанията от Купертино да бъде представен през 2024 година.

Електрическите, както и автономните коли са две от технологиите, които се очаква да променят автомобилния пазар през следващите години. Към тези сектори се насочват както водещи автомобилни производители като Tesla, Mercedes и Toyota, така и технологични гиганти като Google, Uber и Baidu. Затова и слуховете, че Apple също гледа натам не са лишени от логика.

Tesla вече се налага като лидер в този сегмент, а бързо растящите цени на акциите на компанията само преди дни направиха нейния основател Илън Мъск най-богатия човек на планетата.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !