HTC Vive Air е интересна концепция за фитнес VR шлем

Offnews Последна промяна на 21 април 2021 в 13:36 5757 0

Vive Air

HTC Vive изглежда се подготвя да представи фитнес VR шлем с името Vive Air. Поне за това подсказа лийк от World Design Guide.

В последствие от компанията споделиха, че става дума за концепция, но някои от технологиите в продукта ще бъдат реализирани в бъдещи устройства. Vive Air е с лека конструкция и удобен за носене дизайн.

Той включва до четири камери, подобно на серията Oculus Quest, но с по-големи обективи. Според описанието в Design Guide, Vive Air е специално разработен за виртуален фитнес и оптимизиран за сериозно и продължително натоварване.

За целта се използват плетени материали, а това е вдъхновено от маратонките за тичане, които имат дишащ ефект. Това позволява по-добра вентилация при интензивни тренировки.

Има и механизъм за лесно разглобяване на компонентите с възможност за измиване. VR шлемовете биха имали доста практично приложение за тренировки, но в момента повечето не предлагат особено удобен дизайн.

Предстои да видим какви са плановете на HTC в тази насока и каква част от този концептуален модел ще бъде реализирана в бъдещи устройства на компанията. възможно е да видим бъдещия модел или модели по време на ViveCon 2021 между 11 и 12 май.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !