GM и Lockheed Martin ще разработват лунни превозни средства

Offnews Последна промяна на 28 май 2021 в 17:06 6405 0

A new generation of lunar rovers under development by Lockheed M

НАСА събира интересен екип от частни компании, които да ѝ помогнат да изпрати хора до Луната. Последната пилотирана мисия до там беше осъществена през 1972 г.

След като даде задачата за кацането на Луната на SpaceX, агенцията обръща вниманието си към превозните средства предназначени за там. За тази цел ще работят General Motors и Lockheed Martin.

https://youtu.be/5869l2cKLZw

Задачата е астронавтите, които ще са част от мисията Artemis, да могат да покриват по-големи пространства. Това разбира се няма да е никак лесно, тъй като теренът е каменист и има много кратери от астероиди.

Сред изискванията на агенцията са превозните средства да са електрически и да се управляват автономно. От GM потвърдиха, че планират да изпълнят това чрез батериите си Ultium, които събират до 24 клетки в един модул.

Компанията има и филиал, който се занимава с разработка на системи за автономно управление, Cruise. GM е сред създателите на Lunar Roving Vehicle, използван в мисиите Apollo 15-17.

Lockheed междувременно са създатели на модула Orion за Artemis I, като има договор за шест мисии с опция за разширяване до дванадесет.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !