Гледайте на живо изстрелването на ракетата Starship

Offnews Последна промяна на 08 декември 2020 в 13:41 4354 1

spacex-kicks-off-assembly-on-first-super-heavy-starship-booster-in-south-texas_resize_md

Най-тежката ракета, проектирана до момента - Starship, ще бъде изстреляна този следобед, около 16 ч. българско време. Това обяви екипът на космическата компания SpaceX като уточни, че тестовият полет ще се излъчва на живо.

Планирано е 60-метровият прототип от неръждаема стомана да се издигне на 12 км. височина, след което да пробва да се приземи чрез експериментална технология. Ако всичко мине успешно, един ден ракетата може да извършва товарни и пилотирани полети до Луната и Марс.

Маневрата за кацане на ракетата, която основателят на фирмата Илън Мъск нарича belly flop, е изключително рискована и шансът й за успех е едва 33%. Дори и днешният експериментален полет да завърши с експлозия, SpaceX е в заключителната фаза от сглобяването на следващия прототип.

Можете да гледате експерименталния полет на живо тук:

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2020 в 14:49

[…"> Както Tech.Offnews.bg вече информира, първият тестов полет на най-тежката ракета трябваше да започне в 16:00 ч. българско време, но впоследствие беше преместен за 18 часа. Въпреки прекратяването на експеримента в последния момент прототипът на Starship e непокътнат и най-вероятно ще бъде направен нов опит за изстрелването му в следващите няколко дни, съобщават от SpaceX. […">