Гигантската ракета Starship няма да бъде изстреляна по-рано от месец юни

Offnews Последна промяна на 01 май 2022 в 17:55 586 0

da2082d7e78501d1782f3147c0dbb1b2

В официалния уеб сайт на Федералното управление на авиацията на САЩ  FAA бе публикувана информация, че полетът на Starship се отлага, понеже е необходимо повече време за извършването на екологичната експертиза на новата ракетна площадка, специално построена в Тексас за изстрелването на гигантската ракета. Това е четвъртото отлагане за изтеклите пет месеца.

FAA започна своята проверка през месец юни 2020 година и се очакваше тя да бъде приключена през декември 2021-ва. След това първият орбитален полет бе последователно отлаган за януари, февруари, март и накрая месец май. Сега FAA възнамерява да публикува своя доклад "Програмна оценка на околната среда"  (Programmatic Environmental Assessment, PEA) на 31-ви май тази година. Това означава, че дотогава гигантската Starship не може да полети.

SpaceX възнамерява да разшири площта на базата Starbase в Бока Чика, Тексас и да добави втора ракетна площадка, която да подходяща както за излитане, така и за кацане. Но това е за близкото бъдеще и засега е ясно, че орбиталните изстрелвания на Starship няма как да зпочнат преди да привършат проверките и оценките на FAA.

Генералният директор и притежател на космическата компания SpaceX Илън Мъск е уверен, че до края на тази година ще бъде осъществен успешен орбитален полет на Starship.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !