Formula E ще представи своя болид Gen3 на 28 април в Монако

Offnews Последна промяна на 22 март 2022 в 11:28 371 0

Formula E и Международната автомобилна федерация (FIA) ще представят своя нов електромобил Gen3 на специално събитие в Монако, което ще се проведе на 28 април. Двете организации обявиха, че феновете ще могат да гледат дебюта на болида на техните дигитални канали.

Отборите от Формула Е ще започнат да използват Gen3 в началото на сезон 2022-2023 година. Очаква се тестовете на електромобила да започнат тази пролет.

Както Tech.Offnews.bg вече информира, FIA за първи път сподели подробности за новия Gen3 в края на миналата година. Тогава организацията разкри, че той ще включва двигател, способен да генерира 350 kW мощност (около 470 спирачни конски сили) и максимална скорост от 200 мили в час.

Gen3 беше представен като първия електрически автомобил със задвижващи агрегати както отпред, така и отзад. Нещо повече - с мощност от 600 kW, той ще разполага с повече от два пъти по-висока регенеративна способност от сегашния автомобил Gen2 на Формула E.

FIA също така обеща, че Gen3 ще бъде най-устойчивото му превозно средство до момента. Той ще има нулев въглероден отпечатък, благодарение на рециклируемите му части от въглеродни влакна и други особености в дизайна.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !