Fold AR е игра с печалба в Satoshi

Offnews Последна промяна на 24 ноември 2021 в 13:10 2508 0

Screenshot 2021-11-24 131038

Създателите на Pokémon Go, Niantic, и финансовата компания Fold имат нова игра с добавена реалност, Fold AR. Тя е част от метавселената и е моделирана по популярната Pokémon Go, но с тематика свързана с криптовалутите. В основата ѝ е метафората за добив на Bitcoin.

Вместо да хващате сладки чудовища, механиката включва откриването на кубове с бинарен код и кликването върху тях по подобие на блоковете от Minecraft до появата на награда. Сред наградите са Bitcoin под формата на минималната деноминация Satoshi, която в момента има много ниска стойност.

Има и бонуси за Fold, която вече геймифицира покупките с карта през приложение. Fold AR създава блокове с награди на разстояние до 15 метра от играча. От екипа възнамеряват да добавят и други функционалности от началото на следващата година.

Целта е пресъздаването на усещане за реалност на виртуалните валути чрез създаване на AR пространство. В играта освен криптовалута има и меме смешки с механика от Diamond Hands.

Fold AR е част от тренд наречен „play to earn“, който дава награди под формата на криптовалути вместо само във вътрешна за играта валута. Възможно е добавянето на система play-to-earn за вдъхновяване на играчите.

Това не е изцяло нов сектор за Niantic, като от компанията отбелязват, че виждат невероятни възможности в разнообразни категории, включително платежните инструменти.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !