Fisker и Foxconn съвместно разработват електромобил с цена под 30 хиляди щатски долара

Offnews Последна промяна на 15 март 2021 в 13:28 5865 0

fisker-ocean

Fisker Automotive и един от най-големите производители на електронни устройства - тайванската Foxconn - обявиха, че започват съвместен проект. Fisker временно се отказва от производството на електромобили от средния ценови сегмент и започва да работи върху евтин електромобил, базиран на модулна платформа, създадена от Foxconn.

Това е проектът Project PEAR, в рамките на който двете дружества създават електрически автомобил с цена под 30 хиляди щ. долара. Генералният директор на Fisker Хенрик Фискър посочва пред медиите, че като се приспаднат данъчните отстъпки за екологичен транспорт, новият електромобил в САЩ ще струва под 22,5 хиляди щ. долара.

Абревиатурата PEAR означава "Персонална електрическа автомобилна революция". Foxconn ще предостави за този проект универсална платформа, която включва шасито, базовата електронна архитектура и поддръжката на автопилот от базово ниво. Като се има предвид, че Fisker на практика не разполага със собствено производство, Foxconn заделя няколко свои завода и явно първите партиди ще се произвеждат от тайванските и виетнамските му фабрики.

Може да се каже, че Fisker Automotive до голяма степен копира стратегията на Tesla. Точно като автомобилната компания на Илън Мъск, Fisker започна с производството на електрически седани, след това показа футуристичен пикап, а сега преминава към евтин електрически транспорт.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !