FedEx започна тестовете на автономни камиони между Далас и Хюстън

Offnews Последна промяна на 23 септември 2021 в 16:20 508 0

FedEx to test Aurora’s self-driving trucks on Dallas-to-Houston route

Логистичната компания FedEx заедно със своя партньор Aurora, разработваща свои собствени технологии за автопилот, стартира първото роботизирано превозване на товари между Далас и Хюстън. По този начин компанията проверява работата на автопилота на 800-километровия участък на магистралата I-45. Работата на автономната система за управление на камионите ще бъде следена от специалист, който се намира в първия товарен автомобил.

"Тези тестове ще ни дадат възможност да разберем какви промени трябва да направим в автопилота и в самия роботизиран товарен автомобил. При този пилотен проект няма смисъл да задействаме голям автомобилен парк и използваме неголям брой автономни камиони. Те са достатъчни, за да изучим подробно работата на автопилота и неговите настройки, а след това да усъвършенстване всички технологии" - обясни Стърлинг Андерсън - съосновател и главен изпълнителен директор на Aurora.

Към края на 2023 година партньорите възнамеряват да представят изцяло безпилотен транспорт за доставка на товари между терминалите на компанията. Тогава доставките ще се осъществяват единствено от автопилота и няма да се налага помощта на специалист в който и да е от роботизирани за товарни автомобили.

Интересът на FedEx към автомобилните автопилоти се обяснява с нарасналото търсене на транспорт за най-различни товари. През месец юни тази година компанията съобщи, че е сключила партньорски договор със стартъпа Nuro за доставка на различните поръчки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !