FedEx ще превозва товари с безпилотни летящи коли

Offnews Последна промяна на 31 март 2022 в 15:07 366 0

FedEx

Логистичният гигант FedEx планира да тества нов и различен метод за транспортиране на товари от следващата година. Иновацията включва безпилотни летящи коли и се смята, че може да ускори процеса на доставки.

За целта компанията си партнира със стартъпа Elroy Air, който разработва карго дрона Chaparral C1 с вертикално излитане и кацане (VTOL). Той беше представен през януари тази година като за него компанията твърди, че има обхват до 482 км. и може да превозва товари до 220 килограма.

Устройството има 12 електрически двигателя и 12 витла и не се нуждае от специфична инфраструктура като летище или специална станция за зареждане. Друго предимство на Chaparral C1 е, че може да допринесе за целите на FedEx да направи операциите си въглеродно неутрални до 2040 година.

Двете компании си сътрудничат повече от две години върху осигуряването на сертификати за комерсиално използване на Chaparral C1. За сега всичко върви добре и планът е тестовите полети да започнат през следващата година в Тексас.

Автономните карго полети биха могли да позволят на FedEx да транспортира пакети между центровете си по-ефективно, отколкото чрез наземен транспорт. Ако всичко върви по план, компанията ще може да лети с товари с дрон от Форт Уърт до Оклахома Сити.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !