FAA разследва проблем с полета на Virgin Galactic

Offnews Последна промяна на 03 септември 2021 в 11:05 416 0

Virgin Galactic

Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) започна разследване на проблем, свързан с полета на Virgin Galactic. Космическият кораб, който на 11 юли пренесе Ричард Брансън в космоса, се е отклонил от курса по време на приземяването си.

Изглежда пилотите на мисията не са летели толкова стръмно, колкото би трябвало, което е накарало системата да активира предупредителна аларма. Говорител на FAA потвърди, че превозното средство „се е отклонило от разрешението си за въздушното движение".

Агенцията дава на космическите мисии определено въздушно пространство, в което могат да летят, за да предотвратят сблъсъци със самолети и да сведат до минимум цивилните жертви в случай на инцидент. Мисията на Virgin Galactic се e отклонила от определеното въздушно пространство за минута и четиридесет и една секунда, преди пилотите да успеят да коригират курса.

В изявление на Virgin Galactic се казва, че космическият кораб е срещнал силни ветрове, които са променили траекторията му, но той е останал в рамките на параметрите на мисията. Компанията добавя, че в нито един момент пътниците и екипажът не са били изложени на опасност в резултат на тази промяна в траекторията.

В сряда Virgin Galactic заяви, че планира друг полет на SpaceShipTwo от Ню Мексико в края на септември или началото на октомври, след преминаване на технически проверки и при благоприятни атмосферни условия. Този полет трябва да носи екипаж от трима души от италианските ВВС и Националния изследователски съвет.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !