Ето кой ще е най-ефективният състезателен автомобил според Formula E

Offnews Последна промяна на 01 декември 2021 в 11:27 184 0

Formula E

Formula E обяви, че Gen3 ще бъде най-ефективният състезателен автомобил в света. Той ще бъде включен в състезателния сезон през 2022-2023 г., а тестовете му ще започнат през пролетта.

Електрическият автомобил от трето поколение не само е по-малък и по-лек от предшественика си, а и ще бъде първият автомобил в състезанието без задни хидравлични спирачки. Gen3 е и първият електромобил със задвижващи агрегати както отпред, така и отзад.

Задното задвижване от 350 kW ще бъде допълнено от 250 kW отпред. Така, с общо 600 kW, регенеративните възможности на Gen2 ще бъдат удвоени.

В допълнение, двигателят може да осигури до 350 kW мощност (470 спирачни конски сили) и максимална скорост от 200 mph. Според Международната автомобилна федерация (FIA) и Formula E, съотношението мощност/тегло при Gen3 е два пъти по-ефективно от еквивалентен двигател с вътрешно горене.

Formula E посочва още, че Gen3 е проектиран с грижа за устойчивостта. „Заедно с FIA, ние изградихме най-ефективната в света и устойчива състезателна кола с висока производителност. Gen3 е най-бързият, най-лек, най-мощен и ефективен състезателен автомобил досега" - информира главният изпълнителен директор на Формула E Джейми Райгъл.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !