Експерти: Neuralink може да продава мислите на хората

Offnews Последна промяна на 16 април 2021 в 11:03 6007 0

Neuralink

Neuralink е една от най-популярните иновации, върху които предприемачът Илън Мъск работи в момента. Някои експерти обаче твърдят, че безжичният мозъчен чип може да бъде опасен, тъй като съществува вероятност мислите на хората да станат обект на търговия.

Както вече ви информирахме, миналата седмица компанията за невронни имплантанти Neuralink пусна видеоклип на маймуна, имплантирана с технологията на Илън Мъск. Във видео приматът демонстрира как играе видео игра с помощта на мислите си.

Някои експерти обаче критикуват този експеримент, посочвайки, че амбициите на Илон Мъск могат да имат негативни последици. Според тях, ако технологията Neuralink стане широкодостъпна в целия свят, това може да доведе до продажба на най-съкровенните мисли на хората на компании, които имат желанието и бюджета да си ги закупят.

И докато неврологичните данни са защитени от съществуващ здравен закон, то няма законова бариера пред продажбата на мислите на хората, които мозъчният чип е в състояние да събере. И макар че подобна опасност е далеч в бъдещето, фактът, че технологията може да изпревари регулациите е тревожен.

Neuralink

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !