Cybertruck ще използва компютъра от ново поколение Full Self-Driving 2

Offnews Последна промяна на 23 август 2021 в 15:28 345 0

Screen-Shot-2019-04-22-at-2.48.54-PM-e1568302212821

По време на събитието от миналата седмица AI Day Илън Мъск обяви новата хардуерна платформа Hardware 4, на която се базира мощният компютър от ново поколение Full Self-Driving 2. Генералния директор на Tesla добави, че новият компютър ще излезе едновременно с дългоочаквания електрически пикап Cybertruck, който ще използва именно Full Self-Driving 2. По-късно до Hardware 4 ще бъдат ъпгрейдвани всички леки електромобили на Tesla.

Още през 2016 година Tesla заяви, че всичките нейни бъдещи автомобили ще бъдат оборудвани с всичко необходимо за постигане на цялостна автономност, което ще става постепенно чрез обновявания на софтуера. Но практическата реализация показа, че на компютрите, базирани на хардуера на Nvidia, не достига изчислителна мощност и се наложи Tesla два пъти да прави ъпгрейд на целия хардуер. Сегашната версия на автомобилния компютър на компанията използва чипове, които Tesla самостоятелно разработи буквално от нулата.

"Независимо дали ще се използва Hardware 4 или Full Self-Driving 2, които след около една година ще представим заедно с Cybertruck, той ще бъде четворно по-мощен отсега използвания компютър. Приблизително" - бяха думите на Илън Мъск.

Основната цел на автомобилната компания на Илън Мъск е да се постигне 200 и дори 300 процента по-добро автономно управление на електромобила в сравнение с шофирането на обикновения човек. Това ще доведе до значително повишаване на безопасността по пътищата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !