Cadillac представи на CES 2021 концепция за едноместен автономен самолет

Offnews Последна промяна на 13 януари 2021 в 10:45 7147 0

Cadillac

На годишното изложение за потребителска електроника CES 2021 автомобилната компания Cadillac представи своята концепция за едноместен безпилотен самолет. Автономното превозно средство, захранвано от 90kW батерия, ще може да се движи със скорост до 90 километра в час.

На традиционното технологично изложение, което тази година се провежда изцяло онлайн, Cadillac предстви концепция за още едно самоуправляващо се превозно средство, което определя като "кутия на колела". Според концепцията на автомобилната компания, то ще наподобява "мобилен хол", който може да бъде персонализиран според нуждите на потребителя.

Подразделението на General Motors във високия пазарен сегмент сподели и подробности за своето луксозно такси EV Celestiq. Автомобилът ще бъде снабден с интелигентен стъклен покрив с четири квадранта.

Това ще му позволява да бъде персонализиран според предпочитанията на пътника на всяка седалка. По този начин ще бъде напълно възможно покривът над водача да бъде непрозрачен, докато спътниците му се наслаждават на гледката през прозрачното стъкло над себе си.

Припомняме, че в средата на миналата година Cadillac се насочи към производството на електрически автомобили като представи своя Lyriq, който е кръстоска между 4Х4 автомобил и седан. На CES 2021 беше обявено, че хибридът ще бъде снабден с добавена реалност, която ще помага на водача.

Компанията обеща от 2030 г. по-голямата част от моделите й да бъдат електрически. Автомобилният производител си е поставил за цел да разработи 20 изцяло електрически превозни средства до 2023 година.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !