Автопилотът на Tesla поскъпна до 12 хиляди щатски долара

Offnews Последна промяна на 09 януари 2022 в 11:13 541 0

Tesla-Full-Self-Driving-Beta-Hero

Генералният директор на Tesla Илън Мъск обяви в своя Twitter акаунт, че компанията вдига цената на ИИ системата за шофиране FSD (Full Self Driving) до 12 хиляди щ. долара. Това е с 2000 щ. долара повече в сравнение с предишната цена, като промяната влиза в сила на 17 януари тази година, първоначално на територията на САЩ. Вдига се и цената на месечния абонамент за използването на автопилота: който предпочита този начин за разплащане ще трябва да дава по 199 щ. долара месечно.

https://twitter.com/elonmusk/status/1479590995595517958

Бета тестовете на новата версия на FSD започнаха през месец октомври 2020 година. Тогава тази система струваше 8000 щ. долара и бе достъпна за ограничен брой специално подбрани клиенти. По-късно цената на автопилота нарасна до 10000 щ. долара. Наименованието "автопилот" за FSD е доста условно, понеже тази система не прави електромобилите на Tesla напълно автономни. Все още се налага да има шофьор за волана, който да е готов да се намеси, въпреки че тези случаи за намеса драстично намаляха.

През месец септември 2021 година Tesla допусна до тестовете на FSD много по-голям брой притежатели на нейните електромобили. Заявката за участие в тази програма става чрез кликване на специална иконка върху големия екран на електромобила, като след това бордовият компютър изпраща заявката към Tesla. При получаване на подобна заявка компанията съставя така наречения рейтинг на безопасност на водача, който включва пет критерия. Ако постигнатият показател е достатъчно висок, то клиентът се присъединява към тази програма.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !