Автономни коли доставят пресни плодове и зеленчуци на учениците в Маями

Offnews Последна промяна на 14 декември 2020 в 14:01 4292 0

Capture

Коли без шофьори започнаха доставки на пресни плодове и зеленчуци на ученици в Маями. Заради пандемията децата се обучават у дома, а производителят на автомобили Ford се грижи да получават редовно жизненоважни продукти.

За целта доброволци от местния образователен фонд зареждат багажниците на автономните коли Fusion Hybrid с пресни плодове и зеленчуци. А автомобилите ги доставят до домовете на близо петдесет семейства.

Движението на автомобилите се наблюдава от двама служители на Argo AI, които следят доставките и са готови да се намесят в случай на необходимост.

Целта на инициативата е да се насърчи здравословното хранене. В същото време тя допринася за тестването на самоуправляващите се автомобили в реални условия.

Това е първият път, в който Ford използва технологията за самоуправление Argo за публично-частно партньорство. От авто компания вече обявиха, че е възможно през следващата година да бъдат пуснати нови услуги с автономни коли.

Доставките в Маями помагат за развитието на общността. Освен това те дават възможност на Ford да се усъвършенства в обслужването на клиентите и да управлява ефективен бизнес.

В идеалния случай компанията ще стартира автономни търговски доставки. Те също, както доставките на храни, ще се наблюдават от служители, които ще предотвратяват възникването на грешки.

пътна помощ

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !