Apple трябва да реорганизира своя екип на Apple Car, ако иска да постигне масово производство през 2025 година, твърди анализатор

Offnews Последна промяна на 16 март 2022 в 07:16 453 0

apple car concept

Известният анализатор Минг-Чи Куо се включи в Twitter, за да обяви, че екипът на Apple, който работи по Apple Car сега е разпуснат за известно време. Компанията трябва да реорганизира работата му в рамикте на 3 до 6 седмици, ако иска да постигне масово производство до 2025 година, смята Куо.

Според предишните прогнози на анализатора, самоуправляващите се електрически автомобили на гиганта ще са в този етап именно до 2025 година. Сега обаче Куо пише, че екипът, който работи по автомобила е спрял работа, макар и не напълно.

Анализаторът твърди, че ако Apple не реорганизира своята работа, Apple Car няма да е готова за масово производство в зададения краен срок. Гигантът нае много специалисти от Tesla, google и други големи компании, за да ускори процеса и да внесе повече стойност и експертни знания в екипите си през последните години. Чухме обаче и, че някои инженери са напуснали проекта, а след това и компанията, по неизвестни причини.

Слуховете за Apple Car са доста различни през последните месеци и не е ясно кои от тях са верни и кои не. Те обаче със сигурност потвърждават едно – Apple наистина работи върху собствен автономен автомобил и най-вероятно той ще излезе на пазара в близко бъдеще.

Докато преди известно време се говореше, че компанията е спряла работа по проекта и е съсредоточила усилията си върху софтуера за самоуправление, който може да бъде предложен на други компании в сферата на автомобилостроенето, сега изтичанията сочат, че Apple търси партньор за производството и продажбата на собствен автомобил. Дали той наистина ще дебютира на пазара през 2025 година, може би зависи от това как компанията ще реорганизира работана на екипа си.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !