Американка използва Deepfake технология, за да отстрани мажоретки от отбора на дъщеря си

Offnews Последна промяна на 15 март 2021 в 12:25 5944 0

cheerleader

Рафаела Споне от Пенсилвания е използвала Deepfake технология в опит да отстрани конкурентки на дъщеря си в мажоретния й отбор. Майката е изпратила моделирани с изкуствен интелект записи до треньорите на тийнейджърките, за да ги покаже как злоупотребяват с алкохол и цигари или танцуват голи.

Споне е арестувана от полицията, която е получила многобройни сигнали от страна на потърпевшите. Тя е обвинена в извършване на неправомерни действия и кибер тормоз над деца. Срещу дъщеря й не са предприети накакви действия, тъй като няма доказателства, че тя е знаела за извършеното от майката.

Най-големите социални мрежи като Facebook, TikTok и Twitter вече са забранили публикуването на Deepfake снимки и видеоклипове. Това обаче не изключва подобни случаи на директен тормоз.

Инцидентът е показателен за това, че съвсем не са необходими задълбочени знания, за създаването на правдоподобно изглеждащи Deepfake клипове. Той е и тревожен сигнал за нарастващия потенциал за злоупотреби на манипулираните с изкуствен интелект видеа и изображения.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !