Акциите на Virgin Galactic се сринаха въпреки успешния полет на Ричард Брансън

Offnews Последна промяна на 19 юли 2021 в 16:28 4981 0

Billionaire entrepreneur Richard Branson wears his astronaut's wings at a news conference at Spaceport America

Акциите на компанията Virgin Galactic бързо поскъпнаха преди и след дългоочаквания полет в космоса на нейния основател и собственик Ричард Брансън (Richard Branson). Но след като достигнаха своя пик, цената на акциите започна да пада и в края на миналата седмица сривът достигна 39% в рамките на пет дни. Сега Брансън трябва по някакъв начин да убеди инвеститорите, че този тип полети има реални перспективи в близкото бъдеще.

Въпреки успешния полет на бизнесмена, който е вече на една почтена възраст, който стана една отлична стъпка в рекламирането на космическия туризъм, ентусиазмът на Уолстрийт бързо угасна след като компанията на Брансън обяви, че възнамерява да привлече още 500 милиона щ. долара като пусне на пазара допълнителни акции. Особеното е, че по същия начин милата година бяха събрани 450 милиона щ. долара, а и няма гаранции че тази схема няма да бъде повторена и в бъдеще. Нещо повече, не е известно доколко успешен ще бъде бизнес модела с продажбите на билети за полет до края на атмосферата на Земята с цена 250 хиляди щ. долара.

Virgin Galactic заяви, че възнамерява да осъществява по 400 полета годишно от многобройните космически площадки, които обаче още не са построени. Всяка една от тези площадки би трябвало да донесе приходи на тази компания в размер на около 1 милиард щ. долара. Но това е въпрос на бъдеще и финансовите анализатори са песимистични.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !