Китайската блокчейн платформа BSN излиза на международния пазар

Offnews Последна промяна на 29 май 2022 в 19:09 3626 0

107061547-1652704823966-gettyimages-1322421028-binary-chain

Компанията BSN с подкрепата на китайското правителство обяви своя първи международен проект. Разработчикът съвсем скоро ще представи на пазара Spartan Network - решение, което ще даде възможност на частните разработчици да създават децентрализирани приложения и да ги разгръщат дистанционно в електронния облак на BSN. Излизането на стабилната бета версия на услугата бе обявено за края на месец август.

BSN се позиционира от своите създатели като "универсален магазин" за стартирането на блокчейн приложения в електронен облак. Според компанията, този подход избавя клиентите на BSN от необходимостта да инсталират и осигуряват техническата поддръжка на мощни сървъри. И още,  китайската компания помага на своите потребители да свързват различни блокчейни на едно място, за да внедрят технологията на всякакво ниво. В момента Spartan Network поддържа Ethereum, EOS, Nervos, Tezos, NEO, IRISnet и няколко други блокчейна.

"Нашата цел е да сведем разходите за използване на общодостъпни мрежи до минимум, така че по-традиционните IT системи и бизнеси да могат да ги използват като част от своята инфраструктура“, каза Ифан Хе, основател и главен изпълнителен директор на BSN.

В същото време дейността на самия стартъп не е свързана с криптовалути – китайските власти стриктно регулират тази сфера и разрешават само на малък брой организации да работят с дигитални активи. Тоест, Spartan Network се състои от публични блокчейни, които не работят с криптовалути. Освен това BSN използва само некриптографската версия на блокчейна на Ethereum.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !