Илон Мъск смени логото на Twitter с това на Dogecoin

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 04 април 2023 в 09:43 561 0

Doge Twitter Logo Musk Post

Снимка Elon Musk/Twitter

Илон Мъск смени логото на Twitter с това на Dogecoin

Голям фен или брилянтен пазарен манипулатор е Илон Мъск? Отговорът най-вероятно е „по-малко и от двете“. В случая от последното денонощие – по-скоро вървим към първото. Милиардерът отново предизвика пазарни колебания в криптосредите, след като смени логото на Twitter с това на криптовалутата Dogecoin на 3 април късно вечерта. Самият Мъск се похвали с хумористичен пост за промяната на логото.

Веднага след действието, цената на съответния токен се повиши с 25%. Това няма да направи някои хора супербогати, защото самия Dogecoin държи доста ниски нива от няколко цента за една дигитална „монета“. В момента той е 9 цента за бройка, а най-високото си ниво е достигнал през май 2021 г., което е 72 цента.

Самият Илон Мъск е фен на Dogecoin още от преди създаването на криптовалутата. Дори има спекулации, че самият той седи зад нея. Тя е създадена през март 2019 г., като ползва името и визията на популярен интернет „мийм“ Doge. Това е снимка на куче от породата Шиба Ину, което е последвано от различни надписи, но обикновено се използва за ироничен контекст. Мъск е голям привърженик на кучетата Шиба Ину, като дори представи своя домашен любимец от тази порода в ролята на „новия главен изпълнителен директор на Twitter“.

Промяната на логото на Twitter (дори да е само временно) на Doge е по-скоро сбъдването на прищевките на запален по идеята фен, отколкото пазарна манипулация. Мъск обаче е известен и с подобни действия. Той има дълга история на пускане на туитове, с които да съобщава новини или дори шеги, които засягат негови публични компании. Комисията по търговията с ценни книжа на САЩ (SEC) има няколко разследвания за подобни постове, които могат да се възприемат за пазарни манипулации.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !