Apple спира лизинговата си услуга по-малко от година след старта ѝ

Мария Иванова Последна промяна на 23 юни 2024 в 18:25 21069 0

Apple Pay later

Снимка Apple

Apple спира лизинговата си услуга по-малко от година след старта ѝ

Apple съобщи, че прекратява своята услуга от типа "Купи сега, плати по-късно", наречена Apple Pay Later. Тя беше пусната от технологичния гигант през октомври 2023 г., позволявайки на потребителите в САЩ да вземат заеми, които могат да бъдат изплатени на четири вноски в продължение на шест седмици.

На нейно място компанията залага на нов пакет от функции на Apple Pay, който ще бъде пуснат по-късно тази година и включва "достъп до разсрочени заеми, предлагани чрез кредитни и дебитни карти, както и до кредитори”.

“С въвеждането на това ново глобално предложение за пазаруване на изплащане вече няма да предлагаме Apple Pay Later в САЩ. Фокусът ни продължава да бъде върху предоставянето на достъп на нашите потребители до лесни и сигурни възможности за плащане. А това решение ще ни позволи да предоставим гъвкави плащания на повече потребители, на повече места по света, в сътрудничество с банки и кредитори, поддържащи Apple Pay” - посочват от компанията.

С отказа си от услугата "Купи сега, плати по-късно" производителят на iPhone отбелязва отстъпление в амбициите си да се превърне в основен доставчик на традиционни финансови услуги. Този ход обаче не е изненадващ, тъй като на последната конференция на разработчиците на Apple (WWDC 2024) беше обявено, че потребителите ще могат да получават заеми от приложението Affirm чрез Apple Pay.

Очаква се новата услуга да стартира със следващата актуализация на операционната система на iPhone през септември. За предлагането ѝ в САЩ Apple си партнира със Citibank и Synchrony Bank, а във Великобритания - с банките HSBC и Monzo. Компанията е постигнала партньорства и с финансови компании в Австралия и Испания.

През последните години Apple развива многомилиардно подразделение от услуги, което има за цел да задоволи всички цифрови нужди на потребителите на нейните устройства. Независимо дали става въпрос за осигуряване на развлечения чрез Apple TV+ или за подпомагане на здравето с Apple Health, производителят на iPhone все още има сериозни амбиции да предоставя разнообразни услуги за своята потребителска екосистема.

На този фон, предоставянето на услуги, които подпомагат финансовите нужди на потребителите, изглежда смела, но разбираема амбиция на главния изпълнителен директор Тим Кук. Остава да видим как новият набор от финансови услуги на Apple ще се приеме от потребителите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !