Сайт на годината 2022 излъчи своите победители. Вижте кои са те!

За пета поредна година инициативата награждава най-добрите проекти в българското уеб пространство

OFFNews.bg Последна промяна на 10 ноември 2022 в 15:07 928 0

Сайт на годината

Снимка Фондация за активно развитие на уеб

Сайт на годината

На официална церемония в Сити Стейдж бяха отличени победителите в престижния конкурс Сайт на годината 2022. За пета поредна година инициативата награждава най-добрите проекти в българското уеб пространство. Победителите получават престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка, създадена специално за конкурса от Емил Марков и грамота. Проектите освен от публиката се оценяват и от експертно жури, включващо едни от най-опитните експерти в областта на онлайн бизнеса, дизайна и разработката.

“Успешното провеждане на конкурса Сайт на годината за пет поредни години и неговото разширяване с рекорден брой участници показва, че в България е налице нуждата от такава трибуна, която да насочва прожекторите към добрите примери в дигиталното пространство. Оспорваната битка в много от категориите, от своя страна, е показателна за позитивното развитие на българския интернет бранш въпреки трудностите през последните години, а може би и точно заради тях” – споделя Жюстин Томс, съорганизатор на конкурса Сайт на година.

Ето кои са победителите в различните категории на престижната уеб надпревара, избрани от експертното жури и от публиката.

В една от най-оспорваните категории – Корпоративен сайт – журито постави на първо място сайта на консултантска компания Sekure Merchants, която се занимава с оптимизация на финансовите разходи на малки и средни бизнеси. На второ място в същата категория се класира корпоративният сайт на Българо-американска кредитна банка (БАКБ), а на трето – този на БНП Париба Лични Финанси. Уеб страниците на КредитЦентър, Адвокатска кантора Джингов, Гугински, Кючуков и Величков и Дерматологична Клиника Дерма Вита са фаворитите на публиката в същата категория.

Втората категория с най-много участници – Сайт на startup или малка фирма – оглави уеб проектът на клиниката за пластична естетична хирургия Re/Shape Clinic, следван от тези на фабриката за производство на врати Titan Doors и на дигиталната агенция за уеб дизайн Vectory Design. В същата категория публиката нареди на първо, второ и трето място сайтовете на Vectory Design, дигитална агенция IMPROVE и Alla Breve Music.

Електронните магазини, които впечатлиха най-силно журито са: PetMall, предлагащ храни и аксесоари за домашни любимци, платформата за здрави и щастливи домашни любимци Пет Бъди и първата българска платформа за търговия с употребявани смартфони – Swipe.bg. Публиката гласува за: онлайн магазина за аудиотехника Aval-BG, IVENTI – Онлайн оазис за мъжка мода и отново Пет Бъди.

В категорията за малки електронни магазини журито постави на първо място уебсайта на дизайнерския бранд EVEN. На второ място се класира козметичният онлайн магазин UNDONE Store, а на трето – уебсайта на фирма Сембодиа ООД, занимаваща се с внос и дистрибуция на торове за селското стопанство. Публиката също избра първото място да заеме сайтът на EVEN, на второ постави Pchelina.bg, а на трето – Esim.bg.

След оспорвана надпревара в категорията Институционален сайт първо място спечели страницата на Съюза на българските художници (СБХ), следвана от тези на Университетска болница Лозенец и УМБАЛ Св. Георги. Публиката класира на първо място уебсайта на Университетска болница Лозенец, следван от този на Район Лозенец София и на СБХ.

Тази година журито определи първо място в категория Медиен сайт да заеме Mediapool.bg, второ – уебсайтът на българската национална телевизия Bntnews.bg, а трето – DogsAndCats.bg. Публиката избра за свой фаворит уебсайта Нула32, на второ място се класира обновения 24chasa.bg, а на трето – отново DogsAndCats.bg.

Победители в останалите категории според преценката на журито са: Wimpy Kid (Продуктов сайт), GombaShop (Сайт за онлайн услуги), Melba Festival 2021 (Сайт на събитие), Топлоцентрала (Сайт на кауза / НПО) и Васил Гърбов – Уеб Дизайнер (Личен сайт).

Най-много гласове от публиката събраха: Нани, Нани, Бебе (Продуктов сайт), Платформа за къщи за гости (Сайт за онлайн услуги), Shapeshift Talks (Сайт на събитие), “Бъдете успешни” (Сайт на кауза / НПО) и отново Васил Гърбов – Уеб Дизайнер (Личен сайт).

В допълнителните категории тази година, отличени от публиката, са: мобилното приложение на платформа за работа отвсякъде Multispace, блогът Няма драма – mash up блогЪТ, онлайн играта Minecraft Bulgaria и подкастът 2&200.

Пълният списък с всички наградени можете да видите тук: https://bgweb.bg/s/winners/

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !