Моля, произвеждайте колкото се може повече USB-C кабели като този

Стефан Николов Последна промяна на 08 ноември 2023 в 17:47 3888 0

Elgato USB

Снимка Spike/X

Elgato USB-C

Компанията Elgato не само е създала отличен телепромптер, но и страхотен USB-C кабел, който се доставя заедно с него. Професионалният аудио инженер Мат "Спайк" Макуилямс забеляза, че на най-новия USB-C кабел на Elgato са отпечатани пропускателната способност и типът USB на конектора, и сега изведнъж потребителите поискаха всички производители да постъпват по същия начин.

Редица потребители прекарват твърде много часове в сортиране на своите най-различни USB-C кабели на такива, които са високоскоростни, такива, които могат да осигурят бързо зареждане, и такива, които могат да правят и двете. Досега нито един от тях не разполагаше с маркировка, която да информира за скоростта или типа на USB-C кабела, без да се налага неговото тестване. Това е често срещан проблем за хората, които точно сега преминават към USB-C, и дори един малък маркер като този на Elgato със сигурност ще помогне и ще спести много време и нерви. В случая гравираният надпис върху кабела на Elgato показва, че той е съвместим с USB 3.0 и може да поддържа до 5 Gbps пропускателна способност.

Изданието The Verge ни подсказва, че организацията USB Implementers Forum има лого, което производителите често пъти поставят върху опаковките, но то е безполезно, когато търсите конкретен USB-C кабел в кутията си с кабели. Също така в различните магазини се предлагат множество USB-C кабели, за които на опаковката се твърди, че осигуряват определена широчина на честотната лента, но в действителност не го правят изобщо не отговарят на изискванията.

Решението на Elgato е толкова просто, че дори не се забеляза много лесно при разопаковането на телепромптера, но е толкова полезно, че буквално на всеки се иска да е по-широко разпространено.

"Занапред ще виждате данните за спецификацията на всички USB и HDMI кабели на Elgato", обяснява Джулиан Фест, старши вицепрезидент в Elgato, в публикация в X (бившата социална мрежа Twitter). "Вече няма да гадаете дали кабелът е виновник за даден технически проблем".

По принцип USB стандартът е направен твърде сложен. Преди време, да се открие по-бързия USB бе лесно: просто си избирате USB 3.0 вместо USB 2.0 и това е всичко. Но сега трябва да знаем по какво се различават USB 3.2 Gen 1, Gen 2 и Gen 2×2, както и по какво се различават различните SuperSpeed типове. Така или иначе към края на 2019 година новата USB спецификация бе утвърдена. Днес можем да се прехвърлим от USB 3.2 Gen 2×2 към USB4 Gen 3×2. Само че не трябва да се използва USB4 Gen 2×2, защото това не е по-бързо от предишното поколение.

Объркахте ли се? Няма начин, защото кабелите за тези USB портове са различни. Предприетото от компанията Elgato гравиране на основните USB параметри върху конектора на кабела наистина ще опрости нещата и ще спести това объркване, ценно време и още по-безценни нерви.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !