Как дигиталните технологии променят фирменото застраховане

Компаниите у нас вече могат да сключат фирмена застраховка Живот за служителите си изцяло онлайн

Offnews Последна промяна на 08 ноември 2023 в 20:04 573 0

Десислава Цветкова
Десислава Цветкова

Застраховането е поредният бранш, който през последните години се променя изключително динамично под влиянието на новите технологии. По света редица технологични стартъпи пускат нови услуги, позволяващи лесно и удобно онлайн закупуване на услуги в този сегмент. В България застрахователният брокер и софтуерна платформа Болерон вече предлага на фирмите възможност да управляват всички свои полици от едно място, улеснявайки по този начин процесите по сключване, плащане и подновяване на различните застраховки.

А сега компанията пусна и първата за българския пазар опция за изцяло онлайн сключване на фирмена застраховка Живот. Новият за страната ни продукт спестява на бизнеса време, пари и административен ресурс. Услугата „Групова застраховка Живот“ вече може да се сключи онлайн през сайта Boleron.bg. Тя обезпечава служителите на компанията и техните семейства в случай на инвалидност, тежко заболяване и дори при загуба на живот, като размерът на обезщетенията може да достигне до 100 000 лева.

“Към момента много фирми организират дарителски кампании сред колективите си, когато техен колега има нужда от средства за лечение в чужбина или за подкрепа на семейството му. Това са благородни начинания, които за съжаление не винаги успяват да осигурят бърза и достатъчна финансова помощ за нуждаещите се. Застраховката живот за служителите осигурява спокойствие и фирмите, които я предлагат, са по-конкурентни, отговорни и привлекателни на трудовия пазар” – посочва Десислава Цветкова, съосновател на Болерон.

„Групова застраховка живот“ е първата услуга на компанията, насочена към бизнеса, но в момента тя работи и по дигитализацията на други често използвани застраховки от малки и големи фирми. Сред тях са допълнително здравно застраховане и професионални отговорности, които ще бъдат достъпни онлайн през следващите месеци.

„Болерон“ работи на българския пазар от началото на 2020 г. и към момента предлага 28 застрахователни продукта на 11 компании, включително „Автокаско“, „Гражданска отговорност“, „Пътуване в чужбина“, „Планинска застраховка“, „Застраховка имущество“, „Екстремни спортове“, „Здравна застраховка“, „Застраховка живот“, а вече и фирмено застраховане.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !