Илън Мъск: тестовете на мозъчните импланти на Neuralink могат да започнат още следващата година

Offnews Последна промяна на 07 декември 2021 в 17:15 628 0

451138

Основаната от Илън Мъск американска компания Neuralink при получаване на одобрение от американския власти и регулаторни органи, може да започне тестовете на своите мозъчни импланти върху хора още през следващата година. Информацията съобщи The Wall Street Journal.

Илън Мъск заяви, че очаква одобрението на тези тестове от страна на Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) да бъде получено още в началото на 2022 година. Генералният директор на Tesla и SpaceX добави, че стандартите за качество, към които се придържа Neuralink, са по-високи от тези, които изисква FDA.

https://twitter.com/WSJ/status/1468018009520611328

"Мисля че Neuralink вече има всички шансове за възстановяване функционалността на цялото тяло на човек с травми на гръбначния мозък. Считам, че всички ние имаме шанс, подчертавам само шанс, да дадем възможност на човек, който не може да използва ръцете или краката си, да прави това по естествен начин" - заяви Илън Мъск. Той добави, че не иска да дава необосновани надежди, но още веднъж отбеляза, че описаната от него възможност за реабилитация е напълно реална.

Да напомним, че с помощта на имплант на Neuralink лабораторна маймуна получи възможност да управлява курсора на екрана със силата на мисълта си. Самата имплантация изобщо не е болезнена и всички животни се чувстват много добре.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !