След срива на Facebook акциите на редица американски компании се сринаха, а капиталът на Зукърбърг намаля с над 6 милиарда щатски долара

Offnews Последна промяна на 05 октомври 2021 в 17:06 542 0

face_stonks

Станахме свидетели на най-мащабния срив в работата на Facebook и на нейните най-различни онлайн услуги. За няколко часа спряха работа Facebook, Instagram и WhatsApp. Сега излезе информация, че акциите на тези компании са се обезценили с над 5% и са повлекли със себе си ценните книжа и на редица други американски IT компании.

Съобщенията за проблеми в работата на Facebook и останалите онлайн услуги на тази компания започнаха да се появяват вчера в 19:00 часа наше време. Сега тяхната работа е възстановена, но курсът на акциите на Facebook спадна с над 5%, като тяхната цена намаля с около 20 щ. долара. Най-големият спад на акциите достигна 6%, но след това техният курс започна да се коригира.

В настоящия момент една FB акция се търгува при цена около 330 щ. долара при спад в курса от 3,6%.

На фона на възникналите проблеми на Facebook и спада в курса на аякциите на компанията финансовото състояние на нейния създател и ръководител Марк Зукърбърг намаля с над 6 милиарда щ. долара. В резултат от това той слезе на шесто място в рейтинга на най-богатите хора на планетата с капитал от 115,8 милиарда щ. долара.

Facebook завлече със себе си и редица други компании от технологичния сегмент. Фондовият индекс NASDAQ падна с 2,4%, а индексът S&P 500 слезе надолу с 1,35%.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !