Курсът на биткойна отново започна да расте

Offnews Последна промяна на 26 юли 2021 в 17:03 5123 0

Bitcoin Breaks Back Above $39K in Largest Single Daily Gain in 6 Weeks

Цената на водещата криптовалута отново започна бързо да расте, като в рамките на днешния ден биткойнът се търгуваше на ниво 38-39 хиляди щ. долара. Информацията бе публикувана от криптовалутната борса Coindesk, която извършва непрекъснат мониторинг на всички основни цифрови валути.

Според Bloomberg, ръстът в курса на основната криптовалута се дължи на публикуваната от медиите информация, че Amazon съвсем скоро ще започне да приемa биткойни като легално средство за разплащане. Повод за тези публикации бе обявата на компанията на Джеф Безос, че се търси специалист по блокчейн системи и цифрови токени. В длъжностната характеристика се казва, че кандидатът за тази работа задължително трябва да има опит в криптовалутната сфера, както и с цифровите валути на банките.

В интервю за CNBC представител на Amazon не потвърди тази информация, но и не я отрече. Той каза само, че компанията вярва, че бъдещето ще се базира на най-новите технологии, които ще дадат възможност за извършването на бързи и евтини разплащания.

Несъмнено върху курса на биткойна оказа влияние и изказването на Илън Мъск, че Tesla може скоро отново да започне да продава своите електромобили за биткойни. Миналата седмица генералният директор на Tesla и на SpaceX сподели пред медиите, че се е убедил, че делът на използване на възобновяема енергия за добива и осъществяване на транзакции с биткойни вече е над 50% и продължава да се увеличава. Това е важно за Tesla, понеже досега добивът на криптовалутите се осъществяваше предимно чрез електрическа енергия, която се получава чрез изгарянето на изкопаеми горива. Това противоречи на самата същност на компанията Tesla, чиято основна цел е декарбонизация и чиста околна среда.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !