Clubhouse се завръща като приложение за групови аудио чатове

Мария Иванова Последна промяна на 08 септември 2023 в 15:01 250 0

Clubhouse

Снимка Clubhouse

Clubhouse се завръща като приложение за групови аудио чатове

Аудио приложението Clubhouse се завръща, акцентирайки върху груповите аудио чатове между приятели. Това става ясно от публикация в блога на компанията. Обновената платформа е напълно преработена за новите чатове, които са подобни на груповите истории в Instagram. Те са първото нещо, което потребителите виждат на новия екран в приложението.

Когато потребител отвори обновения Clubhouse, приложението го насърчава да започне нов чат и да го сподели. След това неговите приятели могат да се присъединят и да добавят свои записи, за да създадат нещо като гласов колаж или групов аудио разговор. Напомняме, че Clubhouse претърпя огромен спад в популярността си в началото на пандемията. Особено след като социалната мрежа X, която беше известна като Twitter, започна своите аудио стаи Spaces.

Те остават важна част от социалната мрежа на Илон Мъск. Но Clubhouse явно открива повече възможности в насърчаването на хората да провеждат аудио разговори с приятелите си, отколкото да излъчват на живо пред голяма публика. Вместо големи стаи, където се провеждат разговори на живо, достъпни за всички потребители на приложението, новата версия на Clubhouse ги мотивира да се присъединят към групи с хора, които познават.

Една от новите функции на платформата се нарича Chats (“Чатове”) и позволява на приятели и познати да обменят гласови съобщения. Все още има елемент на “пускане”, но той е по-малко фокусиран върху разговорите в реално време и е насочен към нещо като Instagram Story - място за проверка и споделяне на бързи актуализации. Най-съществената промяна обаче е, че Clubhouse сега се позиционира като Snapchat, където по-малки групи приятели комуникират помежду си, вместо като Twitter, където всички потребители на приложението изпращат съобщенията си в общо пространство.

"Не става въпрос за пасивно слушане на говорещи хора. Можете да слушате страхотни разговори в подкасти, YouTube, TikTok и много други платформи. Става въпрос за разговори с хора и за това да станете приятели в реалния живот с приятелите на вашите приятели и с хора, които никога не бихте срещнали по друг начин" - се уточнява в блог публикацията.

Компанията все пак отбелязва, че стаите на живо "ще продължат да бъдат централна част от Clubhouse". А потребителите ѝ все още могат да използват тази функция, която превърна приложението в хит. Като се има предвид рязкото намаляване на ангажираността към Clubhouse след отпадането на пандемичните ограничения, не е ясно дали компанията ще може да достигне отново постиженията си от 2021 г., когато привлече милиони потребители и многомилиардна оценка.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !