КиберКлуб отбелязва втория си рожден ден с 12-часов кибермаратон

Offnews Последна промяна на 26 март 2024 в 14:15 309 0

cybersecurity

Снимка freepik

КиберКлуб отбелязва втория си рожден ден с 12-часов кибермаратон

Какви рискове крие интернет и как те могат да бъдат предотвратени? Как безопасно и отговорно да използваме последните иновации на технологичния прогрес, като изкуствен интелект, виртуални реалности, дронове и роботи? Това са само малка част от въпросите, които ще бъдат дискутирани в рамките на събитието CyberCLUB Community Day '24, посветено на втората годишнина на организацията КиберКлуб. 12-часовият маратон ще се проведе на 2 април в Интер Експо Център София, където ще се съберат експерти от различни области като киберсигурност, дронове, изкуствен интелект, роботика, интеграционни процеси и европроекти.

Събитието е организирано в сътрудничество с ISACA - Sofia Chapter и Cyber Security Talks Bulgaria (CSTB) и ще покрие широк спектър от теми, включително “Киберсигурност за деца и родители” и “Интеграция на нововъзникващи технологии (Виртуална реалност и Изкуствен интелект)” и други. Организаторите също ще акцентират върху директивата NIS 2, като в рамките на специален панел ще бъдат разгледани стратегии за устойчивост и конкурентоспособност в киберпространството и как тя може да бъде използвана като конкурентно предимство от компаниите.

CyberCLUB Community Day '24 също ще отдели специално внимание на жените в технологичния свят, като представи вдъхновяващи истории за предизвикателства и успехи. Цял панел ще бъде посветен на Програмата SheLeadsTech на ISACA Sofia, която има за цел да насърчи повече жени да изберат кариера в сферата на технологиите.

В рамките на събитието ще се проведе и безплатното обучение “Киберсигурност за деца и родители", организирано от инициативата #киберЗНАМ. То е подходящо за всички, които искат да разширят своите знания и да се подготвят за предизвикателствата на цифровия свят. Основен фокус в него ще бъде информирането на децата и техните родители за важността на киберсигурността и безопасното поведение в интернет.

Участниците ще научат как да разпознават и предотвратяват киберзаплахите, как да защитават личните си данни и как да създават безопасна онлайн среда. След събитието за децата са предвидени демонстрации с малки дронове, очила за виртуална реалност и роботи. Маратонът ще завърши с възможности за нетуъркинг, с напитки и торта.

“В утрешния ден технологии като дронове, роботи, изкуствен интелект и виртуални реалности ще играят водеща роля във всички аспекти на нашия живот. Ето защо е от съществено значение децата ни не само да бъдат запознати с тези иновации, а и да разбират как да ги използват отговорно и безопасно. В инициативата #КиберЗНАМ, ние вярваме, че образованието за киберсигурност и технологична грамотност е ключът към осигуряването на благоприятно бъдеще за нашите деца” - споделя Антон Пулийски, основател на КиберКлуб.

Всеки, който иска да научи повече за последните тенденции в сферата на киберсигурността, може да се регистрира за събитието ТУК. Достъпът е безплатен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !