Смартфонът ZTE Axon 30 Pro ще има тройна основна камера с три оптични сензора с еднаква разделителна способност – по 64 МР за всеки от тях. Това е първото подобно решение в мобилната индустрия. Информацията бе потвърдена в официалния акаунт на ZTE в китайската социална мрежа Weibo.

Ако китайската компания приложи традиционен подход, то това ще бъдат главен оптичен сензор, сензор с широкоъгълна оптика и оптичен сензор с оптика за макро снимки. Навярно на задния панел на мобилния телефон ZTE Axon 30 Pro ще бъде поставен и сензор за определяне дълбочината на сцената за постигането на много добър боке ефект. Но е напълно възможно ZTE да предложи нещо съвсем ново – например, едновременното използване и на трите оптични сензора за по-качествени снимки и видеа.

Според изтеклата към днешен ден информация смартфонът ZTE Axon 30 Pro ще бъде оборудван с 6,9-инчов дисплей с  FHD+ или QHD+ резолюция и кадрова честота 120 Hz. Очаква се предната камера на мобилното устройство да е поставена под екрана, а използваната технология за бързо зареждане да е с мощност 65 W. Телефонът ще се базира на съвсем новия и бърз чип Qualcomm Snapdragon 888, а анонсът на ZTE Axon 30 Pro се очаква в края на месец март или началото на април тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *