Благодарение на публикация в китайската социална мрежа Weibo научаваме, че Xiaomi е доставила над милион броя от новата си фитнес гривна Mi Smart Band 6. Това съобщава Главният изпълнителен директор на компанията, Лей Джун.

Продажбите на устройството започнаха в Китай на 2 април, а едва няколко седмици след това моделът се появи и извън страната. Това означава, че болшинството от доставките са именно в Китай.

Въпреки това постижение, изглежда интересът към този тип евтини джаджи намалява. За сравнение доставките на Mi Band 3 достигнаха милион броя за 17 дни. Следващото поколение, Mi Band 4, отбеляза това постижение за едва 8 дни.

Първото поколение на гривната се появи през 2014 и очаквано включваше доста базови функционалности. Тя имаше три LED индикатора и дори липсваше опция за измерване на пулса.

Все пак Xiaomi успя да продаде над 10 милиона броя от нея за девет месеца. Цената тогава беше около 13 долара, а тази на актуалния модел е тройно по-висока.

За да отбележи постижението си от компанията са изпратили промо кутии на жирналисти в Китай. В тях са включени всички основни модели в серията, от първия до настоящия. Това показва нагледно еволюцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *