Компанията за космически туризъм Virgin Galactic започна подготовка за следващия тестов полет на своя кораб SpaceShipTwo. Тестът е определен за 13 февруари, като са предвидени и допълнителни дати по-късно през месеца.

Предполетната подготовка на екипажа вече е в пълна сила. Ако всичко мине по план, по време на полета ще бъдат оценени части от пътническата кабина, ще се направи живо предаване към земята, както и проверка на модернизирани компоненти като хоризонталните стабилизатори и полетните контроли.

Както Tech.Offnews.bg вече информира, частната космическа компания проведе неуспешен тест през декември миналата година. Тогава космическият кораб SpaceShipTwo трябваше да направи първия си полет с изпробване на ракетния двигател в движение.

Корабът обаче не запали, по неизвестни причини и апаратът не успя да полети в космоса. Една от ключовите цели на Virgin Galactic с предстоящия полет, е да се тестват направените корекции на бордовия компютър, който през декември спря запалването на ракетния двигател.

Virgin Galactic на британсия милиардер Ричард Брансън е само една от нарастващия брой нови компании в сегмента на частните космически полети. Сред тях са още Space X на Илън Мъск, Blue Origin на Джеф Безос, Scaled Composites на Бърт Рътън, OneSpace, Orbital и др.

За разлика от повечето компании, които се насочват към извеждането на сателити в орбита, транспорт на хора и товари до Международната космическа станция и дори минодобив на астероидите, проектът на Брансън е насочен към туризма в космоса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *