ZTE представи Axon 30 с ново поколение поддисплейна камера

Offnews Последна промяна на 28 юли 2021 в 06:05 4546 0

ZTE-Axon-30-official-featured-800x533

ZTE представи Axon 30 с чисто нова технология, която подобрява камерата под дисплея. Устройството идва с редица хардуерни подобрения на производителността, които осигуряват по-качествено потребителско изживяване.

Компанията посочва, че е направила няколко подобрения в невидимостта на предната камера и производителността на дисплея, “задвижвана от непрекъснатите си иновации и надграждания в основните технологии, включително матрицата на пикселите, схемите, чипа, алгоритъма за селфи и 2.24 um еквивалентната камера”.

Екранът на камерата под дисплея е първият в света, който се отличава с висока плътност на пикселите от 400 ppi. Това ново решение може да осигури по-добра производителност, като същевременно поддържа висока пропускливост и подобрена визуална интеграция с екрана като цяло. Axon 30 е първият смартфон с камера под дисплея с поддръжка на 120 Hz честота на опресняване и 360 Hz при докосване.

Телефонът има ултра тънък корпус с дебелина само 7.8 мм и тегло 189 грама. Останалите му спецификации включват 6.92 инчов AMOLED дисплей, който покрива 100% от цветовата гама DCI-P3, има 10 битова дълбочина на цветовете и съотношение 20.5:9 в комбинация с DTS: X Ultra потапяща 3D аудио технология.

Axon 30 се захранва от Snapdragon 870G с осемядрен дизайн и максимална честота на ядрото от 3.2 GHz. Тъй като е G вариант, той поддържа 5G. Смартфонът разполага и с технология за сливане на паметта, която позволява разширяване до 5GB.

На гърба на устройството има AI четворна камера с 64 мегапикселов основен сензор, 120-градусова широкоъгълна камера, 3cm макро и сензор за дълбочина. Компанията твърди, че поддържа едновременно снимане с няколко камери. Освен това има функция Super Night Mode, която може да подтисне нощния шум чрез AI агоритъм, за да запази цветовете и да подобри качеството на изображението.

ZTE Axon 30 е с 4200 mAh батрия и поддържа 55 W бързо зареждане. Той вече е достъпен в Китай, а скоро ще пристигне и глобалната версия, въпреки че още няма точна дата и цени.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !