ZTE подготвя второ поколение вградени под дисплея камери

Offnews Последна промяна на 18 януари 2021 в 20:17 6722 0

axon 20 cam

ZTE се подготвя да представи цели три смартфона с новия мобилен флагмански чипсет Snapdragon 888. Те ще са в сериите ZTE Axon 30, Nubia Red Magic 6 и Nubia Z.

Преди няколко дни президентът на едно от подразделенията на компанията Ни Фей сподели, че няма няма търпение да предложи на потребителите второто поколение на технологията за вградени под екрана продукти. Неговото изказване подсказва, че ZTE подготвя смартфони с новата технология.

В китайската социална мрежа Weibo друг представител на компанията сподели, че никой не разбира технологията по-добре от компанията. Това разбира се е подсказка, че ZTE са постигнали пробив в тази насока.

Засега единственият смартфон на пазара с вградена под дисплея камера е ZTE Axon 20. моделът е наличен и у нас, но ревютата показаха, че качеството на снимките с предната камера, която е под екрана, не е особено високо.

Следващата флагманска серия на китайците, която би трябвало да включва новото поколение на технологията е ZTE Axon 30. Там ще бъде използван и чипсет Snapdragon 888, който дебютира с Xiaomi Mi 11. Очаква се новата линия да се появи през първото полугодие.

В ZTE Axon 20 е налична 32-мегапикселова селфи камера с няколко иновативни технологии. Сред тях са специален прозрачен слой в дисплея, софтуерен алгоритъм и допълнителен светлинен сензор.

Axon 20 предлага OLED дисплей с диагонал 6.92 инча, резолюция Full HD+ и честота 90 херца. Налични са още вграден скенер на отпечатъци, 10-битов цвят и 100% пресъздаване на цветовата гама DCI-3P. Телефонът използва чипсет Snapdragon 765G, 6/8GB, 128/256GB памет за файлове и батерия с капацитет 4220mAh с 30W зареждане. Основната камера е четворна и се състои от 64MP сензор, 8MP с ултраширокоъгълна леща, 2MP за боке ефекти и 2MP за макро кадри.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !