ZTE демонстрира ситема за лицево разпознаване под дисплея

Offnews Последна промяна на 25 февруари 2021 в 07:11 7427 0

ZTE

По време на MWC Шанхай, ZTE показа 3D-структурирана светлинна система, която ще поддържа лицево разпознаване, подобно на Face ID.

Компанията беше първата, която скри селфи камерата под дисплея в масов модел и може би е намерила баланс между пропускането на достатъчно светлина, за да заработи системата и гаранцията, че екранът ще изглежда добре, когато камерата не се използва.

ZTE компенсира загубата на светлинно предаване през екрана, като увеличава плътността на пикселите на проектора, който създава 3D карта на лицето с над 10 пъти. За да помогне тази област на екрана да изглежда хомогенно с останалата, тя е подобрила плътността на пикселите над камерата от 200ppi на 400ppi и е увеличила честотата на опресняване на самия панел до 120 Hz.

ZTE работи с базираната в Шенжен Guangjian Technology и твърди, че системата е достатъчно сигурна за удостоверяване на мобилни плащания. Освен това ще се поддържа 3D моделиране, селфита с добавена реалност и други функции.

Компанията не посочи кога ще започне да използва новата технология или в кои устройства, но слуховете предполагат, че тя ще дебютира с предстоящия Axon 30 Pro.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !