ZTE Axon 30 5G може да дебютира на 22 юли

Offnews Последна промяна на 06 юли 2021 в 06:15 4622 0

ZTE-Axon-30-under-display-camera-teaser-800x533

Първият телефон, който разполагаше с камера под дисплея, беше ZTE Axon 20 5G. Като цяло той беше чудесно устройство, но доказа, че технологията все още не е готова и затова много по-големи производители на смартфони решиха да отложат използването й в своите топ модели поне с година.

Още от февруари ZTE рекламира следващия си модел с поддисплейна камера Axon 30 5G и изглежда стартът му е близо. Най-сетне имаме официално потвърждение, че устройството наистина съществува и ще дебютира скоро, но за съжаление рекламата не разкрива точната дата. Неофициални източници сочат, че това може да е 22 юли, но ще трябва да изчакаме, за да разберем дали е така.

Зад новия дисплей всъщност стои Visionix. Партньорството между двете компании им помогна да създадат нова пикселна подредба, която позволява по-добро качество на изображението и да го превърнат в истински продукт от второ поколение.

Очаква се плътността на пикселите да се удвои от 200 ppi на 400 ppi, а скоростта на опресняване да стане от 90 Hz на 120 Hz. Всъщност няма конкретни подробности за това, което можем да очакваме от ZTE Axon 30, но наем, че ще има още две устройства от серията – Pro и Ultra, а чипсетът ще е Snapdragon 888.

Освен дисплей с честота на опресняване от 120 Hz, се очаква телефонът да има тройна камера и възможност за бързо зареждане от 55 до 66 W. ZTE обяви същто така и, че Axon 30 Ultra ще се предлага с 16 GB оперативна и 1ТВ вградена памет. Засега той ще е достъпан само в Китай, но сайтът на компанията в САЩ показва модели с 8/128 GB и 12/256 GB памет, така че те могат да бъдат представени по всяко време.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !