Завръщане в бъдещето: Nvidia наистина върна в магазините GeForce GTX 1050 Ti

Offnews Последна промяна на 18 февруари 2021 в 15:04 7037 0

GTX 1050 Ti

През последните няколко месеца цената на криптовалутите рязко се покачи и добивът на цифровите пари стана много рентабилен. Създаде се страхотен дефицит на графични процесори, които се използват при добива на криптовалута и на този фон в края на миналата седмица се появи слух, че Nvidia ще върне в магазините и ще започне да продава старите си видеокарти и по-точно, GTX 1050 Ti. Това е графична карта от средно ниво, която излезе на пазара в далечната вече 2016 година. Тя се базира на графичен процесор с архитектура Pascal, който се произвежда чрез 16 нанометров технологичен процес и разполага със 768 CUDA ядра и 4 GB буферна GDDR5.

Слухът се оказа верен. Редица големи американски ритейлъри, включително Newegg, започнаха да получават големи партиди с видеокарти GTX 1050 Ti, които се продават при цена 180 щ. долара. Това е по-скъпо, отколкото тази графична карта се продаваше в началото (140 щ. долара), но при този дълбок дефицит това е една нелоша цена, понеже останалите екземпляри от предишните GTX 1050 Ti се продават при цена над 400 щ. долара.

Положителният момент при тази видеокарта е, че тя не е подходяща за добив на Ethereum, понеже за тази дейност са необходими над 5 GB буферна памет. Може да се каже, че все пак тази графична карта може да подкара редица съвременни игри при стандартна резолюция от 1920х1080 пиксела при ниски настройки на графиката и става за използване като съвсем базово графично решение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !