Xiaomi ще представи собствен чип на събитието на 29 март

Offnews Последна промяна на 26 март 2021 в 16:02 5643 0

xiaomi

Xiaomi наскоро обяви, че ще е домакин на събитие на 29 март в Китай. Очаква се компанията да представи Mi 11 Ultra, Mi 11 Pro и някакво устройство Mi Mix, за което се предполага, че ще е сгъваемо.

Нов тийзър обаче разкрива, че по време на същото събитие ще видим и собствения чипсет на Xiaomi. Всъщност това не е първият път, когато тя пуска чип. Още през 2017 г. дебютира Surge S1, заедно с Mi 5C и беше обявен за по-мощен от Snapdragon 625.

Плакатът, публикуван в китайската социална мрежа Weibo от няколко ръководители на компании, е придружен от думите “surged” или “surging”. Те намекват, че компанията може да продължи схемата си за именуване на персонализираните процесори.

Самата Xiaomi все още не споделя информация за предстоящия чип, което може би означава, че той няма да е новаторски. Заедно с телефоните, по време на събитието се очаква и лаптопа Mi Notebook Pro, но за него няма много подробности.

По-интересен е може би сгъваемият Mi Mix, който предполагаемо ще работи със Snapdragon 888 и ще разполага със 108 мегапикселова камера и 5000 mAh батерия. Има вариант все пак той да работи със собствения чип на компанията, но всичко ще стане ясно само след няколко дни.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !