Xiaomi се възползва максимално от неприятностите на Huawei в Европа

Offnews Последна промяна на 01 март 2021 в 12:46 5936 0

counterpoint-europe-smartphone-market-2020-1

През изминалата година пазарът на смартфони в Европа бележи спад. Това разбира се беше очаквано заради ефектите на пандемията от новия коронавирус. Доставките като цяло в Европа са с 14% по-слаби спрямо 2019 г.

Данни на Counterpoint показват, че Xiaomi и Oppo се възползват от спада в продажбите на Samsung и Huawei. Като цяло обаче 2020 г., е слаба за бранша.

Начело на пазара продължават да са Samsung и Apple, но те не успяват да се възползват изцяло от неприятностите на Huawei. В края на годината те са държали общо 54% от пазара.

Спадът в доставките на Samsung е 12%, което се дължи основно на слабото представяне на серията Galaxy S20. Въпреки това делът на компанията е достигнал 32%. Apple бележи минимален спад от едва 1%.

Големият победител през 2020 г. е Xiaomi. Компанията успява да се възползва максимално от ситуацията на Huawei. Ръстът на доставките е от цели 90% като компанията се изкачва на трета позиция.

Huawei от друга страна изпада на четвърто място със спад на годишна база от 43%. Пазарният ѝ дял през 2020 г. се свива до 12%.

След тях се нареждат Oppo, OnePlus и realme с пазарен дял от съответно 4%, 1% и 1%. realme обаче се очаква да играе значителна роля през настоящата година.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !