Xiaomi също е манипулирала производителността на Mi 11

Offnews Последна промяна на 29 март 2022 в 07:33 610 0

Geekbench results

Изглежда Samsung не е единствената компания, която е блокирала приложения на своите устройства. Последната информация сочи, че Xiaomi също е може да е манипулирала производителността на Mi 11 и идва от Twitter и потребителя @jfpoole.

Джон Пул, съосновател на приложението Geekbench, наскоро заяви, че Xiaomi “взема решения за производителност въз основа на идентификатори на приложения”. Той използва своя акаунт в Twitter, за да публикува резултатите от Geekbench, маскирано като Fortnite на Xiaomi Mi 11.

Тези тестове разкриват, че Mi 11 забавя едноядрената си производителност с 30%, а многоядрените резултати са с 15% по-ниски при стартиране на Fortnite и други игри като Genshin Impact например.

Компанията може да е решила да ограничи този тип приложения, за да помогне на базираното на Cortex-1 ядро да продължи да работи при продължително натоварване, което би помогнало за избягване на проблеми с нагряването и подобряване на живота на батерията.

Каквато и да е причината, пуснатият през януари 2021 година Xiaomi Mi 11 е на пазара повече от година и няма как да сме сигурни дали компанията е започнала да дроселира тези приложения след пускането му, или е направила промяната с някоя от многото актуализации след това. Затова ще се наложи да изчакаме резултатите от други устройства на Xiaomi, за да разберем дали и те са манипулирани по същия начин.

Ако Xiaomi следва стъпките на Samsung, тя ще трябва да се извини на потребителите си и да пусне нова актуализация, за да им позволи да деактивират дроселирането за тези приложения.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !