Xiaomi работи върху смартфон с 200 мегапикселова камера

Offnews Последна промяна на 26 април 2021 в 17:35 5343 0

Xiaomi-Mi-11-Black-Camera

Напоследък една от водещите функции на Xiaomi е съсредоточена предимно в средния сегмент. Спецификации като 108 мегапикселова камера и 120 Hz AMOLED дисплей вече са част от Redmi Note 10 Pro, който струва много по-малко от флагмана Mi 11 Ultra. Компанията обаче далеч не е изоставила своите топ модели, от гледна точка на свежи спецификации.

Последните слухове сочат, че тя работи върху смартфон, оборудван с 200 мегапикселова камера, което несъмнено ще е нов рекорд в тази област. Към момента 108 мегапиксела е топ нивото сред водещите модели, включително и на самата Xiaomi.

Според Digital Chat Station рекордния сензор ще бъде разработен от Samsung и се предполага, че той ще има площ от 0.64 um единица пиксел. Това е далеч по-малко от площта от 1.4μm единица пиксел на ISOCELL GN2.

За съжаление няма допълнителна информация относно сензора, но той най-вероятно ще бъде поставян във флагмани с по-ниска цена, тъй като Snapdragon 870 поддържа 200 мегапикселови снимки. Докладът следва по-стар такъв на IceUniverse, който заяви, че Samsung се готви да пусне иновативен сензор под името ISOCELL.

Въпреки, че информацията не е потвърдена, кореският гигант също намекна, че разработва 200 мегапикселов сензор, като наследник на 108 мегапикселовата камера на Galaxy S21 Ultra. Освен това компанията може да го ползва и в следващите си модели от серия S, за които обаче все още няма достатъчно слухове.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !