Xiaomi работи по нов сгъваем смартфон

Offnews Последна промяна на 29 април 2022 в 07:11 620 0

xiaomi-mi-mix-fold-cover

Xiaomi работи по нов сгъваем смартфон, става ясно от изображения, открити в кода на най-новата китайска версия на MIUI, пише XDA Developers. Изображенията са открити от член на форума с никнейм “kacskrz”, а в кода се споменава и кодовото име на телефона – zizhan.

Съдейки по изображенията, телефонът ще се сгъва като книга, подобно на първия сгъваем модел на компанията Mi MIX Fold, който се предлага само на китайския пазар. Новото устройство обаче има различна форма на задната камера и изрязана селфи камера в центъра на външния дисплей.

Кодът на MIUI сочи, че zizhan ще има същия дисплей като Mi 10. Това означава 6.7 инчов панел с резолюция 2340 х 1080 и честота на опресняване 90Hz, но тъй като телефонът има извити ръбове, външният екран може да е с различен размер.

Няма конкретни доказателства, че zizhan е Xiaomi MIX Fold 2, но е много вероятно това да е така. Телефонът изглежда почти идентично на своя предшественик, като единствените разлики са във формата и позицията на камерите. Неотдавна стана ясно и, че компанията е подала патент за нов сгъваем модел тип книга.

Ако това е Xiaomi MIX Fold 2, бихме могли да очакваме 8 инчов LTPO дисплей отвътре с честота на опресняване 120Hz. Слуховете сочат още, че той ще се захранва от Snapdragon 8 Gen 1. Що се отнася до цената, MIX Fold струваше около 1540 долара, което значи, че неговият наследник ще може да бъде закупен за подобна стойност, ако въобще излезе извън китайския пазар.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !