Xiaomi обяви партньорство с Leica

Offnews Последна промяна на 25 май 2022 в 06:52 711 0

xiaomi-leica

Xiaomi официално обяви, че ще си партнира с Leica в разработкана на нов флагмански смартфон, който ще дебютира през юли. Китайската компания потвърди своето “дългосрочно стратегическо сътрудничество” с Leica и разкри, че работи по нов топ-модел.

Това е четвъртата компания, с която Leica си партнира, след Sharp, Huawei и Panasonic. Xiaomi обаче не разкри никакви подробности за предстоящото устроство.

Като се има предвид, че телефонът ще стартира след няколко месеца, можем да очакваме, че ще се захранва от новия чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 на Qualcomm. Лей Джун, главен изпълнителен директор на Xiaomi посочи, че партньорството ще даде силен тласък на стратегията на компанията по отношение на мобилната фотография, без да разкрива повече подробности.

Изглежда Xiaomi следва стъпките на други китайски компании, за да предложи нова отличителна черта на своя флагман, която да го открои сред останалите модели на пазара. Тенденцията беше поставена през 2016 година от Huawei, която също си партнира с Leica. OnePlus и OPPO избраха за това партньорство Hasselblad, докато Vivo се довери на Zeiss.

Въпреки че името не се посочва, предстоящият флагман на Xiaomi може би ще е дългоочакваният 12 Ultra, за който се носят слухове от дълго време. Той ще е топ-моделът в линията 12 на компанията и несъмнено ще пристигне с куп премиум функции, но какви точно ще са те ще научим през юли.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !