Xiaomi може да дебютира предстоящия 200 мегапикселов сензор за камера на Samsung

Offnews Последна промяна на 02 юли 2021 в 07:01 4583 0

Xiaomi-200MP-Camera-Weibo-leak

Още през август 2019 година Samsung обяви първата в света 108 мегапикселова камера за смартфони. Тя дебутира в устройство на Xiaomi. Сега се твърди, че корейската компания разработва 200 мегапикселов сензор, а Xiaomi се готви да го представи на пазара.

Преди няколко месеца Digital Chat Station заяви в Weibo, че бързоразвиващият се китайски производител на телефони ще е първият ОЕМ, който ще пусне смартфон с 200 мегапикселова камера. Същият източник сега потвърждава информацията, добавяйки още малко щрихи към нея.

Според Digiatl Chat Station предстоящият смартфон на Xiaomi ще разполага с подобрен, двойно извит дисплей с отвор за предната камера. Новото устройство ще използва и платформата SM8450. Това е поредният необявен продукт, но последните доклади и номерът на частта предполагат, че е наследник на Qualcomm Snapdragon 888 (с номер SM8350).

Не говорим за току-що обявеният Snapdragon 888 Plus. Този чипсет е незначително итерационно надграждане, което носи само няколко подобрения. Т.нар. SM8450 е изцяло ново решение, което ще захранва много водещи смартфони с Android през 2022 година.

Евън Блас наскоро заяви, че новата платформа ще използва 4 nm процес на производство и ще донесе подобрена енергийна ефективност. Съобщава се също, че ще има Snapdragon X65 5g Modem-RF система за 5G свързаност и не на последно място платформата ще включва графичния процесор Adreno 730 и ISP Spectra 680.

Не е ясно кой предстоящ модел на Xiaomi ще дебютира първата в света 200 мегапикселова камера за смартфони, но можем да предположим, че това ще е серията Mi 12. Устройствата трябва да наследят флагманите на компанията Mi 11, пуснати по-рано тази година. Новите топ модели на Xiaomi вероятно ще пристигнат през първото тримесечие на следващата година.

Преди това обаче, Samsung ще трябва да обяви новата 200 мегапикселова камера за смартфони. Смята се, че корейската компания си партнира с японската Olympos за следващото поколение сензори, което ще разполага с технология за свързване от 16 до 1 пиксела за създаване на ефективни 12 мегапикселови изображения.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !